OSMANİYE' DE YAŞANAN MEŞUM OLAYI KINIYORUZ

Bilindiği üzere Osmaniye’de uygunsuz bir şekilde muayene olmak isteyen Savcı Mehmet Bülbül, Dr. Kemal Gökhan Günel’ in odasına bir hastasını muayene ederken sert bir şekilde girmiş, doktordan kendisini muayene etmesini istemiş, ancak Dr. Kemal Gökhan Güneş’ in kendisine içeride hasta varken bu şekilde muayene edemeyeceğini belirtmesi üzerine Savcı Mehmet Bülbül’ ün durumunu anlatarak kontrolünün yapılmasını istemesi üzerine doktorun kendisine  tedavisini yürüten ilk hekimin kontrol etmesinin daha uygun olacağını belirtmesi sonrası savcı beyin doktora tehditkar sözler söyleyerek kendi yetkisini uygunsuz bir şekilde kullanarak görevi başındaki Dr. Kemal Gökhan Günel’ i polis eşliğinde zorla gözaltına aldırmıştır.

Olayın kamuoyuna yansıması üzerine Hekim Camiası’ nda infial oluşmuş olup meslektaşlarına yapılan bu haksız gözaltının birde yargı mensubu eliyle gerçekleştirilmiş olması ilave bir üzüntü ve endişe oluşturmuştur.

Türkiye bir hukuk devletidir.

Hukuk devletinde hukukun sınırları zorlanarak bir hekime böyle bir işlemin yapılması hele de bir yargı mensubu tarafından yapılması kabul edilebilir bir durum değildir.

Sayın Adalet Bakanımızın olayın soruşturulması iznini vermesi yüreklere bir nebze de olsa su serpmiştir.

Elbette ki tüm yargı mensuplarını suçlamak doğru değildir kaldı ki yaşanan olayı tasvip etmediklerini düşünüyoruz.

Meslektaşımıza yapılan haksızlığı kınıyoruz.

Bu vesile ile hekimlere yapılan haksızlıkları her platformda hukuk devleti sınırları içinde savunmaya devam edeceğiz.

Hekim Hakları Derneği Yönetim Kurulu